קוד הקורס: 30532, הרצאה: 2, נקודות זכות: 2

דרישות קדם: כלכלה הנדסית ויזמית (30511)

מטרות הקורס
הכרת שיטות ההערכה והמימון הנפוצות בישראל ובעולם לגיוס הון עבור יזמות טכנולוגית (חברות הזנק), לאורך מחזור החיים שלהם.

נושאי הקורס
במסגרת הקורס נבחן את שיקולי היזם בבואו להחליט על אופן מימון מיזם חדש כמו גם את שיקוליהם של ספקי הון חיצוניים. הבנת מטרותיהם של ספקי ההון החיצוניים תסייע ליזם לבנות את בקשת המימון ולעיתים אף תשפיע על בחירת המודל העסקי של המיזם. הקורס יסקור את השפעת המודל העסקי על צרכי המימון ושווי החברה. בנוסף לדיון בתהליך גיוס ההון, הקורס יקנה הבנה של המונחים והמתודולוגיות בהן יש להשתמש בתהליך הגיוס: אומדן ערך חברת הזנק, Cap table, Up round/Down Round , המשמעויות הכרוכות בגיוס בעליית/ירידת ערך ובדיקות נאותות.
ספקי הון חיצוניים עיקריים כוללים את השוק הציבורי (הנפקת מניות או אג"ח) כמו גם ספקי הון אחרים, לדוגמה:

• Venture Capital Funds
  • Private Equity Funds
  • Venture Lenders
  • Angel Investors
  • Industrial Funding
  • Incubators
  • Government Support
  • Commercial Banks

הקורס ידגיש את הנושאים הבאים:

• בחינת היחס בין הסיכון לסיכוי של המיזם (risk-return ratio).
  •  ההבדלים במימון מיזמים חדשים בתחומי הטכנולוגיה לעומת תחומי הכלכלה המסורתית
  • השפעת הניסיון הקודם של היזם (או של קבוצת היזמים) על בחירת המימון וסיכויי קבלתו
  • מיזמים בעלי נכסים מוחשיים לעומת נכסים לא מוחשיים (על סוגיהם השונים)

תוצרי למידה
בסיום הקורס הסטודנטים ידעו להכין תוכנית עיסקית לגיוס הון ליזמות טכנולוגית ולתכנן את ניצול המשאבים בהתאם לצרכי היזמות. הקורס הנו קורס אינטגרטיבי המבוסס על ידע מוקדם בתחומי החשבונאות, הכלכלה והמימון.

ספרות

1. John Lerner, et al., Venture Capital, Private Equity and the Financing of the Entrepreneurship, 1st, 2012, J. Willey & Sons.
  2. Oren Fuerst, et al., From Concept to Wall-Street, 1st ed., 2002, F.T. Prentice
  3. Howard H. Stevenson and Michael J. Roberts, “New Venture Financing” Harvard Business School, August 1, 2006 9-802-131 (SR)
  4. Michael J. Roberts and Lauren Barley, “How Venture Capitalists Evaluate Potential Venture Opportunities”, Harvard Business School, December 1, 2004 9-805-019

חומר לקריאה נוספת

1. ג. וויינרצ'יק, המנוע החדש להצלחה עסקית, 2011 , מטר.
  2. H. Maynard, et al., Business Planning: Financing the Start-Up and Venture Financing, 1st ed., 2010, Aspen Publishers.